عوارض خروج از کشور
عوارض خروج از کشور مبلغی است که هر شخص باید هنگام خروج از کشورش آن را بپردازد. این مبلغ توسط دولت هر کشور تعیین میشود و تقریباً هرکسی که بخواهد بهصورت زمینی یا هوایی خروج داشته باشد، باید این هزینه را بپردازد. با توجه به عوامل مختلفی مانند تورم، هزینه عوارض خروج از کشور نیز بهصورت سالیانه تغییر میکند.
هزینه عوارض خروج از کشور برای سفر های سیاحتی:
هزینه عوارض خروج از کشور برای مسافران عادی در سفر اول: 520 هزار تومان
هزینه عوارض خروج از کشور برای مسافران عادی در سفر دوم: 780 هزار تومان
هزینه عوارض خروج از کشور برای مسافران عادی در سفر سوم و پس از آن: 1 میلیون و 40 هزار تومان
عوارض خروج از کشور برای سفرهای حج و عتبات:
چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستد؟
در قانون عوارض خروج از کشور برای سال ۱۴۰۳، هفت وضعیت وجود دارد که اگر شخصی شامل یکی از آنها شود، از پرداخت هزینه عوارض خروج از کشور معاف میشود. این هفت وضعیت عبارتاند از:
1. اشخاص به واسطه شغلشان موظف هستند تا زیاد از مرز کشور خارج شوند؛ مانند خدمه پرواز و دریابانان و...
2. دانشجویانی که در کشورهای خارجی (تحت شرایط خاص) شاغل هستند.
3. بیمارانی که با دریافت مجوز شورای پزشکی برای معالجه به کشور خارجی میروند.
4. جانبازانی که برای معالجه به خارج از کشور میروند.
5. افرادی که پاسپورت سیاسی دارند.
6. ایرانیان مقیم خارج از کشور که گذرنامه شغلی از وزارت کار دارند.
7. زائران اربعین حسینی که خواهان سفر زمینی به عراق هستند. (در بازه زمانی خاص)
سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور:
شما میتوانید با مراجعه به سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور بهنام سداد، هزینه را بپردازید و از رسید آن کپی تهیه کنید. اپلیکیشنهای ایوا و بله، دو روش آنلاین دیگر برای پرداخت عوارض خروج از کشور هستند.
می توانید از طریق کیوسک های موجود در فرودگاه عوارض خروج را پرداخت کنید.
آیا عوارض خروج از کشور قابل استرداد است؟
اگر به هر دلیلی در پرداخت عوارض خروج از کشور اشتباهی صورت بگیرد، میتوانید به سایت سازمان امور مالیاتی به نشانی www.evat.ir مراجعه و به سادگی هزینهای را که پرداخت کردهاید، استرداد کنید.
مدارک لازم جهت پرداخت عوارض خروج از کشور:
جهت پرداخت الکترونیکی کافی است کارت بانکی عضو سامانه شتاب و مشخصات معتبر متقاضی را وارد کنید. رسید پرداخت عوارض فقط برای شخصی که پرداخت به نام او انجام شده قابل استفاده است.
مدت زمان اعتبار عوارض خروج از کشور:
یکی از سوالات پرتکرار در رابطه به عوارض خروجی این است که عوارض خروج از کشور چقدر اعتبار دارد؟ پرداخت عوارض خروج از کشور فقط تا پایان همان سال معتبر است. درصورتیکه پس از پرداخت عوارض، موفق به سفر نشدید، میتوانید رسید پرداختی یا شماره پیگیری را برای سفرهای بعدی در همان سال استفاده کنید.
تا کی فرصت پرداخت داریم؟
زمان پرداخت عوارض خروج از کشور، حداکثر ۳۰ دقیقه قبل از سفر است. درست است که فرصت پرداخت عوارض خروج از کشور زیاد است اما پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، این کار مهم را عقب نیندازید و در اولین فرصت ممکن انجام دهید.
استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور:
امکان استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور برای همه افرادی که حقوق عوارض خروجی را پرداخت کردهاند، فراهم شده است. برای این کار کافی است به آدرس سامانه سداد مراجعه کنید و با انتخاب گزینه پیگیری درخواست و ثبت جزئیاتی مانند کدملی، شماره کارت و شماره مرجع خرید، استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ را ثبت کنید.
عوارض خروج از کشور برای چه سنی است؟
عوارض خروج از کشور برای کودکان خردسال همانند بزرگسالان دریافت می شود.
بر اساس این قانون مبلغ عوارض خروج از کشور حتی برای نوزادان نیز باید پرداخت شود.
آیا عوارض خروج از کشور قابل استرداد است؟
اگر به هر دلیلی در پرداخت عوارض خروج از کشور اشتباهی صورت بگیرد می توان به سایت امور مالیاتی به نشانی www.evat.ir مراجعه کرد و به سادگی هزینه ای را که پرداخت کرده اید استرداد کنید.
تا کی فرصت پرداخت داریم؟
زمان پرداخت عوارض خروج از کشور حداکثر 30 دقیقه قبل از سفر است.فرصت پرداخت عوارض خروج از کشور زیاد است اما برای جلوگیری از مشکلات احتمالی این کار مهم را عقب نیندازید و در اولین فرصت ممکن انجام دهید.